A rizsfőzőt használni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2018. február 21., 15:37-kor történt szerkesztése után volt.
Szerkesztés Hogyan kell a rizsfőzőt használni?
A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha szeretnéd egyszerűbben elkészíteni ezt az ételt keményebb, esetleg túl puha szemek nélkül, érdemes egy rizsfőzőt beújítanod. Ez az eszköz rendkívül egyszerűen használható, továbbá akár 6 órán keresztül is képes melegen tartani a megfőzött étket. Olvasd el, hogyan kell használni.
Szerkesztés Lépések
- Mérd ki a kívánt rizsmennyiséget! Ehhez segítségedre lesz a mérőtál, illetve mérőkanál. A rizst szórd a szűrőbe, majd öblítsd át vízzel.
- Vedd elő a kivehető edényt, tedd bele a rizst, és egyenletesen terítsd szét az alján! Ha ezzel készen vagy, add hozzá a megfelelő mennyiségű hideg vizet.
- Helyezd a külső tálba a kivehető edényt, majd takard le a fedővel!
- Indítsd el a készüléket! Kb. 30 perc alatt el is készül a rizs, majd a gép automatikusan WARM (hőtartás) üzemmódba kapcsol, ami akár 6 órán keresztüli hőmegtartást eredményezhet.
Szerkesztés Tippek
- Egy lesimított mérőtál körülbelül 130 g nyers rizsnek felel meg.
- 0,2 l víz szükséges egy lesimított mérőtálnyi rizshez.
- Ízesítéshez használj sót, de egyéb fűszer mellett is leteheted voksodat.
- A rizs még ízletesebbé válik, ha a főzést követően a WARM (hőtartás) állapotot 10-20 percig nem kapcsolod le.
- Tálalás előtt finoman keverd meg a rizst.
- A következő adagot azon nyomban főzheted, ezt a COOK (rizsfőzés) felirat jelzi.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- Rizs,
- fűszerek/ só,
- víz,
- rizsfőző.
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Nem javasolt 3 óránál tovább melegen tartani a rizst, mert kiszáradhat.
- Mikor felszolgálásra kerül sor, óvatosan vedd le a fedőt és tedd félre, így elkerülve az esetleges égési sérüléseket.
- Keverésnél ne használj fémeszközöket, hiszen azok megkárosíthatják a kivehető edény tapadásmentes felületét.