Nutellás macaront készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. november 30., 08:59-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell nutellás macaront készíteni? == right|250px Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz…”)
Szerkesztés Hogyan kell nutellás macaront készíteni?
Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz? Mit szólnál egy olyan macaronhoz, ami kávés és nutellás is egyben? Ugye? Már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szádban! Ráadásul, egy egészen egyszerű receptről van szó, így akkor is bátran elkészítheted, ha csak ritkán sürögsz-forogsz a konyhában! Hidd el, nem fogod megbánni.
Szerkesztés Lépések
- Elő a konyhai botmixerrel! Vegyél elő egy tálat, tedd bele a mandulalisztet, porcukrot, és az instant eszpresszót. Keverd alaposan össze, míg finom por állaga nem lesz, majd szitáld le, addig, amíg minden kis apró darabot le nem szűrtél.
- Verd fel a tojást, a borkősavat és a sót addig, amíg habos nem lesz! Lassan add hozzá a kristálycukrot (egyszerre kb. egy teáskanálnyit), közben kevergesd. Ha belekerült az összes cukor, kapcsold a botmixert teljes sebességre, amíg fényes és kemény állagú nem lesz a keverék.
- Öntsd a két keveréket össze! Keverd el jó alaposan a két tál tartalmát egymással, hogy egyveleget képezzenek.
- Töltsd bele egy lyukas végű sütőzacskóba a tésztát! Nyomj ki a sütőpapírra körülbelül 2,5 cm átmérőjű korongokat. Ezeket tedd félre, majd hagyd, hogy száradjanak kb. 30-45 percig.
- Melegítsd a sütőt 165 °C-ra! Tedd be a kapott korongokat, és süsd őket 15-16 percig. Ha elkészültél velük, engedd kihűlni, majd töltsd meg őket Nutellával. Jó étvágyat! :)
Szerkesztés Tippek
- A kristálycukrot csak kisebb adagokban add hozzá az addigi keverékhez, hogy jól el tudjon a többi hozzávalóval vegyülni.
- Kávét ízlés szerint adhatsz még hozzá, de az útmutatót érdemes tartani a megfelelő állag végett.
- Használhatsz más fajta kávét is, nem csak eszpresszót.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- Botmixer,
- tálak,
- tepsi,
- sütőpapír,
- 120 gr mandulaliszt,
- 200 gr porcukor,
- 1 ek instant eszpresszó,
- 100 gr tojásfehérje (szobahőmérsékletű),
- 1/4 teáskanál borkősav,
- egy csipet só,
- 30 gr kristálycukor,
- kb. 1/3 csésze (80 ml) Nutella.
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ügyelj rá, hogy amikor összekevered a lisztet, porcukrot és eszpresszót, ne maradjon darabos!
- Addig mixeld a tojást a többi hozzávalóval, míg habossá nem válik!