Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Rántott húst csinálni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Pribeksakkom (vitalap | szerkesztései) 2017. november 3., 08:42-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell rántott húst csinálni? == Fájl:Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg|right|25…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell rántott húst csinálni?

Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg

Vannak pillanatok, amikor bármit megadnánk egy szelet rántott húsért. Igazán egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul nagyon ízletes. Már a sütés pillanatában elszabaduló finom illatok is beindítják az ember gyomrát, hát még az ízek, amikor összecsapnak egy-egy harapásnál. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet tökéletes a rántott húsod.


Szerkesztés Lépések

  1. Mosd meg a húst, majd vágd vékony szeletekre! Kivéve, ha comb vagy szárny.
  2. Fűszerezd meg a bepanírozni kívánt ételt! Ez nagyban függ az ízvilágodtól!
  3. Készítsd elő a terepet! Szakíts le két nagyobb alufólia darabot, majd szórj lisztet az egyikre, a másikra pedig prézlit!
  4. Törd fel tányérba a tojást, ezután pedig verd fel!
  5. Forgasd meg egyenként a befűszerezett darabokat! Először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
  6. Melegítsd fel serpenyőben az olajat!
  7. Süsd ki a bepanírozott darabokat! Lehetőleg közepes lángon menjen a tűzhely.


  • Kiklopfolhatod a húst, ha szeretnéd.
  • A prézlit és a lisztet is teheted tányérba, bár alufólián könnyebb.
  • A rántott húst elkészült formában papírtörlővel bélelt tálba szedd ki!
  • Ha a panír aranybarnára sült, kész a rántott hús!


Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • Hús
  • Kés
  • Vágódeszka
  • Fűszerek
  • Liszt
  • Tojás
  • Prézli
  • Mélytányér
  • Alufólia vagy tányér
  • Papírtörlő
  • Olaj
  • Serpenyő


Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A gríz, a búzadara, a dara és a kása ugyanaz.
  • A zsemlemorzsa, panírmorzsa és a prézli ugyanaz.
  • Ne keverd össze a zsemlemorzsát a grízzel!
  • Ha combot vagy szárnyat paníroznál, nem kell felvágnod!
  • Ha az olaj túl forró, a hús külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
  • Ha kis lángon csinálod, a hús elázik az olajban, és sose készülsz el.
  • A lisztbe forgatás után rázd le a felesleges lisztet a húsról!
  • A felesleges tojást is csorgasd le, nehogy elázzon a panír!
  • Óvatosan bánj a forró olajjal!


Szerkesztés Kapcsolódó videók


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Pribeksakkom