Gránátalmát felbontani
A lap korábbi változatát látod, amilyen Adrianweb (vitalap | szerkesztései) 2016. november 23., 09:12-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Hogyan kell Gránátalmát felbontani?
A gránátalma egy szuperegészséges gyümölcs, mégis kevesen szeretik. Ennek talán egyik oka, hogy a gyümölcs húsos magjait elég problémás kinyerni, a leve pedig bármit képes örökre megfogni. Mai írásomban azt mutatom be, hogyan lehet ezt a legtutibb módon megoldani. A cikk alapját a Clean Eating kipróbált tippje adta.
Lépések
- Egy nagy tálat engedj félig vízzel.
- Egy éles késsel vágd le a gránátalma talpát
- kb 90 fokban vágj hosszában bemetszést a héjéban
- Tedd bele a bemetszett gránátalmát a tálba és a víz alatt próbáld meg 4 részre szedni
- A víz alatt morzsold ki a kis magvakat. az üres héjat mindig tedd félre
- Szűrd le a vizet, majd a gránátalma magját tedd eyg dobozban a hűtőbe
Tippek
- A hűtőben további egy hátig áll el a gyümölcs
- Ha van gyümölcsprésed érdemes kipróbálnod a magvakkal. Nagyon finom grenadine készíthető így :)
Amire szükséged lehet
- Gránátalma
- Kés
- 1 nagy tál
- kb 2 liter víz
Figyelmeztetések
- Vigyázz, mert a gránátalma leve extrém erős festékanyag. Mindent a leírásnak megfelelően csinálj, hogy elkerüld a nem kívánt baleseteket!