Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Hófagyit készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. március 16., 17:40-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell Hófagyit készíteni?)

Hogyan kell Hófagyit készíteni?

Hofagyi.jpg

Gondoltál e már arra, hogy milyen íze van a hónak? Esetleg eszedbe jut egy gyerekkori élmény, amikor meg is kóstoltad?Ha elég merész vagy a konyhában, akkor próbáld ki a hófagyit, és ismerd meg a hó egy izgalmas és új oldalát.

Lépések

  1. Várd meg a következő nagyobb havazást és szemelj ki egy olyan helyet, ahol tiszta havat tudsz összegyűjteni.
  2. Gyűjts egy tálba friss, tiszta havat.
  3. Attól függően, hogy milyen ízesítésű fagyit szeretnél elkészíteni különböző mértékben kell hozzávalókat előkészítened. Álljon itt néhány példa, de további ízeket is kikísérletezhetsz.
  4. Vanília fagyi hozzávalói:
    • 8 pohár friss hó
    • kb. 400 ml sűrített tej
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 50 g cukor, ha édesebben szeretnéd enni
  5. Csoki fagyi hozzávalói:
    • 8 pohár friss hó
    • kb. 400 ml sűrített tej
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 5 teáskanál kakaópor (sütéshez is használt kakaó)
  6. Eper fagyi hozzávalói:
    • 8 pohár friss hó
    • kb. 400 ml sűrített tej
    • kb. 110 g eper lekvár
  7. Kókusz fagyi hozzávalói
    • 8 pohár friss hó
    • kb. 400 ml sűrített tej
    • 2 teáskanál kókusz kivonat
    • kb. 50 g reszelt kókusz
  8. Egy nagy tálba keverd össze a hozzávalókat, de a havat még ne add hozzá.
  9. A havat poharanként fokozatosan adagold, és közben egy kanállal kevergesd a masszát, amíg teljesen egységes nem lesz.
  10. Adagold hozzá az összes havat, majd addig folytasd a kevergetést, amíg fagyi állaga nem lesz. Ha szükséges adj kevesebb vagy több havat a recepthez képest.
  11. Ha kész a fagyi, tálald gusztusosan. Leöntheted sziruppal vagy tehetsz cukrot a tetejére.


Tippek

  • Érdemes figyelned az időjárás előrejelzést, és előre kiraknod egy tálat, hogy eleve abban essen a szükséges hómennyiség. Persze azért olyan helyre tedd az edényt, ahol a havazás után is megtalálod.
  • A fagyit lehetőleg olyan tálba készítsd el, amit előtte lehűtöttél.
  • A vanília kivonatot házilag is elő lehet állítani, ha túl drágán tudod beszerezni a boltban.
  • Ha édesebben szereted a fagyit cukorral bármikor segíthetsz ezen. A fent említett ízeken kívül próbálj ki minél több lehetőséget. Például fahéjjal, juharsziruppal, csoki darabokkal is feldobhatod az ízeket.


Amire szükséged lehet

  • friss, tiszta hó
  • fémtál
  • sűrített tej
  • cukor
  • vanília és kókusz kivonat
  • díszítés
  • kreativitás
  • bevállalósság

Figyelmeztetések

  • A havat fémtálba gyűjtsd, mert az jobban tartja a hideget. Ha egyszer elolvadt a hó, akkor már ne fagyaszd vissza újra.
  • A havat ne pakolva rakd az edénybe, hanem merítsd bele a hóba, vagy várd meg, míg hóeséskor megtelik. A nem tapadós, porhó a legjobb alapanyag a fagyihoz.
  • Ha mégsem fogyasztanád el azonnal a hófagyit, akkor rakd ki letakarva a hidegbe, ott több órán át eláll olvadás nélkül. A hűtőben viszont nem bírja sokáig.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk