Zabpehelyből fasírtot készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. február 28., 22:37-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni?)
Szerkesztés Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni?
Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed ételre vágysz, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a zabpehely fasírtot. Elkészítése nem igényel sok időt, és íze még a legnagyobb húsrajongókat is meghódítja.
Szerkesztés Lépések
- Futtasd meg a zabpelyhet olajon, hogy egy kicsit megpiruljon.
- A zabpelyhet engedd fel 5dl zöldséglevessel. A zöldséglevest leveskockával is helyettesítheted.
- Vedd le a tűzről a felengedett zabpelyhet és hagyd állni, míg magába nem szívja a leves teljes mennyiségét.
- Áztasd be vízbe a két zsemlét, és várd meg, míg megpuhulnak.
- A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, vagy reszeld le.
- Keverd össze a zabpelyhet, zsemléket és a hagymákat és adj hozzá két tojást.
- Az így kapott masszát sóval, borssal és paprikával ízlés szerint ízesítsd.
- Formálj pogácsákat a masszából, és hempergesd meg őket zsemlemorzsába.
- Tegyél egy serpenyőbe olajat, várd meg míg felmelegszik, és süsd meg a pogácsákat.
- Amikor kellően átsült és megpirult a fasírt, tedd ki egy tálra hűlni.
- Helyezkedj kényelembe, és élvezd az ízeket. Ahhoz hogy még jobban essen a falat, oszd meg művedet családoddal, barátaiddal.
Szerkesztés Tippek
- Ha szeretnéd fokozni az ízeket, szóját is adhatsz a masszához.
- Ha túl híg a massza, akkor tegyél bele még egy kis zsemlemorzsát.
- A fasírtokat bármilyen körettel feltálalhatod, ez már csak a fantáziádon múlik.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 3 evőkanál olaj
- olaj a sütéshez
- 25 dkg zabpehely
- 5 dl víz (illetve még a zsemle áztatásához is kell egy kis mennyiség)
- 2 zsemle
- húsleves vagy leveskocka
- 2 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- paprika, só, bors
- zsemlemorzsa
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A zöldséglevest vagy feloldott leveskockát főzd fel és csak utána öntsd rá a zabpehelyre.
- Az olaj nagyon könnyen felforrósodik, ezért csak óvatosan tedd bele a fasírtokat az olajba.
Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások
- Édesanyám receptje
- Zabpehelyfasirt