Spirálkrumplit készíteni házilag
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. január 21., 17:20-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag? == right|250px Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkru…”)
Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag?
Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkrumplit néhány mozdulattal előkészítheted és garantáltan mindenki rajongani fog érte.
Lépések
- Készíts elő annyi krumplit, amennyire előreláthatólag szükséged lesz. Persze ezzel a csemegével nehéz leállni, szóval nyugodtan számolj bőséges adaggal.
- A krumplikat alaposan mosd meg, de ne hámozd meg őket.
- Vedd elő a spirálózó szerszámot és helyezd a krumpli tetejére. A nyél tekerésével készítsd el a burgonyaspirált.
- Fűzd fel a krumplit egy hurkapálcikára.
- Tegyél fel a tűzre egy serpenyőbe olajat, és várd meg, amíg felforrósodik.
Tedd bele a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy a hurkapálcika két széle a serpenyő szélén legyen. Folyamatosan ellenőrizd, hogy áll a krumpli, és ha már megsült az egyik oldala, akkor fordítsd meg a pálcikát.
- Ha jól átsült a krumpli minden oldala, vedd ki, csepegtesd le egy kicsit az olajat, és már fogyaszthatod is a nasit.
Tippek
- Általában egy serpenyőbe egy kisebb krumpli fér el hosszában. Ha nagyobb krumplit használsz akkor vágd ketté.
- Spirálozót olcsón beszerezhetsz több helyen is. Műanyag és fém verzió közül válogathatsz. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes a fémet választanod, mely stabilabb.
- Ha a hurkapálcikára helyezett krumpli nem ér bele kellően az olajba, tegyél egy kis súlyt rá például egy tányér vagy egy fedő segítségével.
- Ha kész a spirál krumpli érdemes megszórnod sóval, fűszerekkel. Egy kis joghurtos mártással még jobban fokozhatod az ízeket.
Amire szükséged lehet
- krumpli
- spirálozó
- hurkapálcika
- serpenyő
- olaj
- só, fűszer, joghurtos öntet
Figyelmeztetések
- A forró olaj könnyen kicsaphat, ezért óvatosan helyezd a krumplikat a serpenyőbe.
- Ügyelj rá, hogy a hurkapálcika meg ne szúrja a gyerekeket amikor eszik a krumplit.
- Az elkészült krumplikat ne tartogasd sokáig, frissen igazán jó az íze.
Kapcsolódó videók
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Nővérem receptje
- Krumplichips spirálozva házilag
- Tornádókrumpli