Cuba Libre koktélt készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bianka (vitalap | szerkesztései) 2011. augusztus 27., 11:14-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Hogyan kell Cuba Libre koktélt készíteni?
A meleg nyári napokon kiváló hűsítőként szolgálhat a Cuba Libre koktél, és a baráti találkáknak és koktélpartiknak is elengedhetetlen része ez az örök klasszikus.
Lépések
- Facsarjuk ki a lime levét! Kezdetnek a pohár aljába facsarjuk bele egy fél lime levét, melyet érdemes megtartani és díszítésként később beledobni a pohárba!
- Töltsük fel jéggel a poharat! A pohár feléig töltsük fel tört jéggel, majd egy koktélkeverő pálcával egy kicsit keverjük össze!
- Tegyük hozzá a fehér rumot! Öntsük hozzá a fehér rumot a jéghez, majd még egyszer keverjük össze!
- Öntsük fel kólával a pohár többi részét!
- Díszítésként használjunk lime-ot! A korábban kifacsart lime-ot dobjuk bele a pohárba, így még tovább élvezhetjük az ízét, és díszítésnek is kiváló. A maradék fél lime-ot karikázzuk fel, melyek közül kettőt bevágva tegyünk a pohár szélére, a maradékot pedig szintén dobjuk az ital tetejére a pohárba!
Tippek
- A Cuba Libre koktélt általában magas, vékonyfalú collins pohárban szolgáljuk fel.
- A koktél eredete kb. az 1900-as évekre tehető, mikor is az amerikai katonák a spanyol uralom alól felszabaduló Kubába látogattak, és vittek magukkal az Új-világban akkoriban divatosság váló kólából. A helyiek pedig rummal ötvözve csillogtatták meg leleményességüket.
Amire szükséged lehet
- collins pohár
- koktélkeverő
- 1 egész lime
- tört jég
- 5 cl fehér rum
- 1 dl kóla
Figyelmeztetések
- A Cuba Libre koktél átlagos alkohol tartalma kb. 9-10%, amivel a közepesen erős koktélok osztályába sorolható. Ezért vigyázzunk, mert bár a koktél itatja magát, anélkül, hogy erősnek érzenénk, de azért nagy mennyiségben biztosan megteszi hatását!