Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Madártejet készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen 5.38.176.79 (vitalap) 2015. november 5., 15:39-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell madártejet készíteni?

Madartej.jpg

Talán a névadás nem volt szerencsés, ez a madártej dolog kissé bizarr. De maga az étel, az valami csoda. Mi is kell hozzá? Sok tojás, innét a madár, és persze tej is.

Szerkesztés Lépések

  1. Hozzávalók a habhoz: 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
  2. Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük. Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
  3. Elkészítjük a masszát. A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
  4. Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.
  • Van, aki csak tálaláskor helyezi a habokat a vaníliás lére, és van, aki egy kis karamellával tuningolja a fehér halmokat.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Minél frissebb tojást és tejet használjunk.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag