Kókuszos eperfagyit készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Dhorvath (vitalap | szerkesztései) 2015. március 19., 10:17-kor történt szerkesztése után volt. (→Kapcsolódó források, hivatkozások)
Hogyan kell kókuszos eperfagyit készíteni?
Ahogy melegszik az idő, én személy szerint szinte sóvárgok a jégkrém vagy fagyi után. Hogy ne mindig tartósítószeres és ízfokozós élelmiszert vegyek, sokat keresgetek házilag is elkészíthető recepteket. Találtam is egyet, mutatom, hogyan készítsd! Ráadásul gluténmentes!
Lépések
- Ezt tedd az eperrel:
- Mosd meg az epret! Néhány szemet tegyél félre a díszítéshez!
- Turmixolj! Fogd meg a botmixered, turmixold egy kicsit össze, add hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett főzd negyed óráig! Ha egy kicsit besűrűsödik, ne ijedj meg!
- Hűtsd! Teljesen kihűlve tedd be a hűtőbe pár órára, majd utána újra turmixold át az egészet, hogy habos legyen.
- Ezt pedig a kókuszkrémmel:
- Habosítsd fel gépi habverővel! Állaga hasonlítani fog a félig felvert tejszínhabhoz.
- Keverd el! Néhány mozdulattal keverd el az eperrel úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne.
- A kész keveréket tedd a mélyhűtőbe legalább fél napra!
Tippek
- Ha nem szereted a kókusz ízét, de tejmentesre szeretnéd, rizskrémet is használhatsz.
- A fagylaltos kelyheket is hűtsd be előre, és vizes kanállal adagold ki a fagyit. Azonnal fogyaszd, mert könnyen és hamar olvad.
Amire szükséged lehet
- 50 dkg földi eper
- 2 dl glutén- és tejmentes kókuszkrém
- 9 dkg porcukor
- Lábas, műanyag tál
- Botmixer
- Gépi habverő
Figyelmeztetések
- Minden esetben ellenőrizd az alapanyagok összetételét!
- A készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat, ezért ha érzékeny vagy, házilag darálj!