Meghámozni az ananászt
A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2015. február 16., 10:55-kor történt szerkesztése után volt. (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 185.31.33.124 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére)
Szerkesztés Hogyan kell meghámozni az ananászt?
Az ananász sokak nagy kedvence, ugyanakkor mivel nem éppen olcsó gyümölcsről van szó, érdemes odafigyelni arra, hogy úgy hámozzuk meg, hogy ne kelljen a felét kidobni.
Szerkesztés Lépések
- Fogjuk meg egyik kezünkkel az ananászt, a másikkal pedig a leveleket, és egy erős mozdulattal csavarjuk ki azokat.
- Éles késsel alul-fölül vágjunk le egy-egy karikát. Kisebb karikákat vágjunk addig, míg olyan részig nem jutunk, ami már láthatóan jó.
- Egy jó késsel vékonyan, az ananász alakját követve vágjuk le a héjat. Ha túl vastagon csináljuk, sok értékes gyümölcshús odavész. A kis „szemekkel” egyelőre ne törődjünk, azt majd a következő lépésben távolítjuk el.
- Most jön a titok: az ananász „szemei” spirál alakban helyezkednek el a gyümölcsön. Ezért a spirál vonalainál ék alakban vágjuk be az ananászt kb. másfél centiméter mélyen, így eltávolítjuk a szúrós tüskéket.
Szerkesztés Tippek
- Ha a torzsa nem kemény, akkor nem kell eltávolítani, ugyanúgy megehető, mint a többi része a hámozott gyümölcsnek.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- éles kés
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Bár gyakran alkotóeleme alkoholos italoknak, az alkohol nem engedi kiürülni a benne található szerotonint, ami hányáshoz, hasmenéshez vezethet.