Igazi forró csokoládét készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Noatah (vitalap | szerkesztései) 2014. november 21., 12:54-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Hogyan kell igazi forró csokoládét készíteni?
A tél közeledtével mindenki vágyik a meleg, forró italokra. Az egyik ilyen édes és melengető ital a forró csokoládé. Por formájában is kapható, mellyel gyorsan elkészíthető ez az átmelengető ital. Pedig az igazi forrócsokoládé is könnyen elkészíthető, nem kell hozzá óriási szakértelem és nagybevásárlás. Lepd meg vele magadat egy hideg téli estén, vagy párodat, vagy vendégeidet, biztosan díjazni fogják!
Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat!
- Vegyél elő egy edényt!
- Öntsd bele a tejet, majd tedd fel forrni!
- Miután felforrt a tej, tördeld bele a csokoládét!
- Melegítsd tovább addig, míg a csokoládé el nem olvad!
- Mikor már krémes állagú lesz, vedd le a tűzről!
- Szervírozd bögrékbe a forró csokit!
- Díszítsd tejszínhabbal, csokoládésziruppal vagy amivel szimpatikus!
Tippek
- Ha valamilyen extrább ízvilágra vágysz, adhatsz hozzá fahéjat, vaníliáscukrot és/vagy rumot is.
- Készítheted fehércsokoládéból is, ez még különlegesebb.
- Ha önmagában az étcsokoládét túl keserűnek érzed, inkább cukros kakaóporral vagy mézzel édesítsd, ne tejcsokoládéból készítsd!
Amire szükséged lehet
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 3 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé vagy fehércsokoládé
- fahéj ízlés szerint
- rum ízlés szerint
- vaníliáscukor ízlés szerint
- tejszínhab
- csokoládészirup
Figyelmeztetések
- Ne hagyd magára a tejet főzés közben! A tej könnyen leég, így folyamatosan kavargasd, míg el nem készül a forró csokoládéd!