Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Csokoládét készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2014. október 21., 13:36-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell csokoládét készíteni?

Chocolate.jpg

A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszközökbe, hogy a keserű kakaóbabokból édes csokoládé váljon. Ha rászánod magad azonban, te is átalakíthatod a konyhád egy miniatűr csokoládégyárrá.

Szerkesztés Lépések

  1. Forrald fel a vizet!
  2. Keverd össze a vajat és a kakaóport, majd addig kavard, amíg egy krémes massza nem válik belőle. Csomómentesítsd botmixerrel vagy villával.
  3. A kakaómasszát add hozzá a forróvízhez, majd oszlasd el benne, de ügyelj, hogy ne forrjon fel újra.
    • Öntsd bele az így keletkezett forró masszát egy tálba!
  4. Szita segítségével keverd össze a porcukrot és a kristálycukrot egy külön tálban.Csomómentesítsd, amennyire csak lehet, majd add hozzá a forró kakaómasszához.
    • Öntsd hozzá a tejet és keverd simára.
  5. Vékony rétegekben helyezd bele a csokoládéformákba a forró anyagot.
  6. Hagyd bent éjszakára dermedni a hűtőben vagy a fagyasztóban.
  • Rengeteg dolgot kezdhetsz a házilag készített csokoládéval: adhatod pénzért vagy ajándékba, de csak simán meg is eheted a családtagjaiddal. A házi készítésű csokoládé remek és kreatív ötlet, mely tökéletes a szülinaptól elkezdve a karácsonyon át az egyszerű vendégségre szánt ajándékokig.
  • Bizonyosodj meg, hogy a kakaóporból teljesen feloldott massza keletkezett.
  • Ha színezni akarod a csokoládét, soha ne átlagos ételfestéket használj, hanem por- vagy gélállagú színezéket.
  • A csokoládékészítés nem egyszerű folyamat, így ne keseredj el, ha elsőre nem tökéletes. Többszöri próbálkozás után rá fogsz érezni, hogy a legegyszerűbb számodra, és a saját ízlésedhez is igazíthatod a receptet.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 2 bögre (220 g) kakaópor
  • 3/4 bögre (170 g) vaj, szobahőmérsékletű
  • 1/2 bögre (100 g) kristálycukor
  • 2/3 bögre (150 ml) tej, szobahőmérsékletű
  • 1/4 bögre (30 g) porcukor
  • 1 bögre (135 ml) víz
  • Fazék
  • Botmixer
  • Szita
  • Csokoládéforma

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A recept nem könnyű, valószínűleg csak többszöri próbálkozás után hozza meg a várt eredményt.
  • Ha a gyerekek is segítenek a főzésben, ügyeljünk a forró fazekakra.

Szerkesztés Kapcsolódó videók

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Eszter8