Diót törni egyszerűen
A lap korábbi változatát látod, amilyen Noatah (vitalap | szerkesztései) 2014. október 20., 07:48-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell diót törni egyszerűen? == right|250pxA dió finom csemege, sok édesség alapanyaga vagy kísérő „gyümölcse” is lehet. Az…”)
Szerkesztés Hogyan kell diót törni egyszerűen?
A dió finom csemege, sok édesség alapanyaga vagy kísérő „gyümölcse” is lehet. Az egyetlen gond vele viszont az, hogy a megtisztított dióbél még a piacokon is drága, ha pedig héjas diót veszünk, akkor viszont bajlódni kell a feltörésükkel. Bemutatunk 3 egyszerű tippet, mellyel talán megkönnyíthetjük dolgunkat, ha spórolni szeretnénk.
Szerkesztés Lépések
Szerkesztés Első módszer
- Végy egy nagy lábost!
- Töltsd meg vízzel, és tedd fel forrni!
- Tegyél rá egy nagyobb szűrőt!
- Tedd bele a diókat!
- Gőzöld meg a csonthéjasokat kb. fél órán át!
- Ezután egyből kezd őket felbontani!
- Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor a sütőben szárítsd ki őket!
Szerkesztés Második módszer
- Végy egy nagyobb edényt!
- Tegyél bele vizet!
- Adj a vízhez egy kanál sót!
- Áztasd a diókat ebben a sós vízben fél napot!
- Ezután 5 percre tegyük be a diókat a langyos sütőbe!
- A kiszáradás után könnyen bonthatók.
Szerkesztés Harmadik módszer
- Végy egy nagyobb edényt!
- Tegyél bele vizet!
- Helyezd a vízbe a diókat!
- Áztasd őket legalább fél napot!
- Ezután még vizesen törd fel őket! Ebben az esetben a dióbél barna bőre is könnyen eltávolítható.
- Ha nem használod fel a dióbeleket azonnal, akkor sütőben szárítsd ki őket!
Szerkesztés Tippek
- Kísérletezd ki, neked melyik módszerrel a legkönnyebb!
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- csonthéjas dió
- víz
- só
- kisebb kalapács a töréshez
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ha inkább a jól bevált módszereket használnád, semmiképp se törj lakásban a földön diót! Felsérted vele a padlót, valamint a repkedő darabok megkarcolhatják a fafelületeket. Továbbá vigyázz önmagad épségére is, ne érjen baleset!
- Ne hagyd vizesen a diókat, ha nem használod azonnal fel őket, mert megromlanak, penészesek lesznek! Ebben az esetben mindig szárítsd ki őket a sütőben!