Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Bio joghurtot készíteni házilag

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2014. szeptember 29., 15:02-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell bio joghurtot készíteni házilag?

ID-10045702.jpg

A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük a megfelelő bio joghurt porkultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre, hogyan készül a bio joghurt!

Szerkesztés Lépések

  1. Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C-ra! Hőmérővel ellenőrizd a hőfokot.
  2. Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
  3. Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegébe!
  4. Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
  5. Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
  6. Jó étvágyat kívánok!
  • Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
  • De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből, isteni finom!

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • tej
  • bio joghurt por
  • érlelő

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Mielőtt felhasználnád a házi tejet, azt először teljesen fel kell forralni, hogy fogyasztásra alkalmas legyen!


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell