Bio joghurtot készíteni házilag
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2014. szeptember 27., 06:45-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell Bio joghurtot készíteni házilag?
A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt por kultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt!
Lépések
- Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!
- Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
- Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébe!
- Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
- Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
- Jó étvágyat kívánok!
Tippek
- Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
- De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből!
Isteni finom!