Tortát szeletelni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Wezo (vitalap | szerkesztései) 2014. július 21., 09:54-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A vál…”)
Hogyan kell Tortát szeletelni?
Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A válasz erre az, hogy a klasszikus tortavágás esetén az édesség hamarabb szárad ki, mert nagy felületén találkozik a levegővel. Ennek elkerülésére szeretném bemutatni a tudományos tortaszeletelést.
Lépések
- Az első szeletet a torta hossztengelyéből kell kivágni, két párhuzamos egyenes vágással.
- Ezután told össze a süteményt, és fordítsd el 90 fokkal
- Ezt a szeletet is a torta átmérőjénél kell levágni, az előző szeletre merőlegesen.
- Ismét össze kell tolni a torát, és ha elraknánk a hűtőbe, akkor valamilyen szalaggal, gumival rögzíthetjük is hogy jobban összeálljon.
- A következő szelethez is elforgatjuk 90 fokkal a tortát, és most a már meglevő vágás mellett vágunk újra.
- Ezután csak az előző mintát kell követnünk, míg a torából nem marad egyetlen morzsa sem.
Tippek
- A végén olyan pici szeletek maradnak, amiket már nem érdemes tovább vágni.
- Hosszú kést használj a szeleteléshez
Amire szükséged lehet
- Egy tortára
- Egy késre
- Néhány tányérra
- Ünnepek idején papírcsákóra, sípra, ajándékra vagy más segédeszközökre.
Figyelmeztetések
- Ez a módszer ugyan tudományosan alátámasztott, de sokan a klasszikus körcikket preferálják.
- Ha a tortánk szeret szétesni, akkor ez a módszer inkább lesz rémálom, mint praktikus megoldás.
Kapcsolódó videók
Ebben a videóban bemutatják a módszert, de egy kevés angoltudás szükséges hozzá.