Instant kakaóport keverni házilag
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 23., 17:39-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag?)
Hogyan kell instant kakaóport keverni házilag?
A boltokban kapható (jó minőségű, márkás) instant kakaóporoknak igen borsos áruk van. Ha a gyermek minden reggel kakaóval kell, este pedig kakaóval fekszik, és még a tejbegrízre vagy a zabkására is előszeretettel szór kakaót, akkor hétről-hétre bizony elég sok fogy belőle. Cikkünkben azonban bemutatjuk, hogy hogyan tudunk olcsón, házilag előállítani, segédanyagok és ízfokozók nélküli, magas kakaótartalmú, meleg tejben is jól oldódó, palacsintában is kiváló „instant” kakaóport.
Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat! A házi instant kakaóporhoz szükségünk lesz cukrozatlan, magas kakaótartalmú (20-22%), jó minőségű (holland) kakaóporra, valamint porcukorra.
- Keverjük össze az alapanyagokat! A keverés aránya a következő: 1 evőkanál kakaóporhoz keverjünk 4 evőkanál porcukrot. Nagy mennyiségben keverhetünk instant kakaóport, a lényeg az, hogy tartsuk meg ezeket az egységeket.
Tippek
- Porcukrot kristálycukor ledarálásával is készíthetünk, így még többet spórolhatunk.
- Az elkészült „instant” kakaóport fémdobozban vagy befőttesüvegben tárolhatjuk.
- A többi kakaóhoz hasonlóan a házi készítésű „instant” kakaó is nehezen oldódik hideg tejben. Ha mégis hideg kakaóra vágynánk, akkor melegítsünk fel 0,5 dl tejet, ebben oldjuk fel a kakaóport, majd öntsük hozzá a többi hideg tejet.
Amire szükséged lehet
- Kizárólag jó minőségű kakaóport használjunk!
- A házi készítésű „instant” kakaónak is magas a cukortartalma (mint a boltié), de ennek lényegesen magasabb a kakaótartalma, és ízfokozók és segédanyagok sincsenek benne!
Figyelmeztetések
- Kizárólag jó minőségű kakaóport használjunk!
- A házi készítésű „instant” kakaónak is magas a cukortartalma (mint a boltié), de ennek lényegesen magasabb a kakaótartalma, és ízfokozók és segédanyagok sincsenek benne!