Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Pikáns gyümölcsteát főzni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 12., 15:39-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Szerkesztés Hogyan kell pikáns gyümölcsteát főzni?

Pikans tea.jpg

A hagyományos gyümölcsteát néhány finomság hozzáadásával igazán ünnepivé varázsolhatjuk. Különleges aromája lévén karácsonyi ital lehet belőle, alkohol helyett is fogyaszthatjuk, de a teaimádók újfajta ízeket is felfedezhetnek a teák világában.

Szerkesztés Lépések

  1. Áztassunk néhány napig 1 dl rumban 10 dkg mazsolát!
  2. Karamellizáljuk egy edényben a barna cukrot, majd öntsük fel forró vízzel!
  3. Tegyünk négy hőálló ( 2dl-es) üvegpohárba egy-egy kanál gyümölcstea-keveréket, amelyre öntsük rá a karamelloldatot. Pár percig várjunk, amíg a karamelles főzet átjárja a gyümölcsdarabokat. Ezután kanalazzuk a pohárba a rumban érlelt mazsolát is!
  4. Mossuk meg a narancsot és a citromot, vágjunk vékony csíkokat a héjukból, majd facsarjuk ki őket. A levüket külön kínáljuk a teához, így mindenki ízlés szerint ízesítheti vele.
  5. Tegyünk néhány narancs- és citromhéjcsíkot a teába, a többivel pedig díszítsük a pohár szélét! Adjunk kiskanalat is a csészéhez, amellyel a tea elfogyasztása után ki lehet kanalazni a gyümölcsdarabokat és a mazsolát!
  • Mi is aszalhatunk vagy kandírozhatunk gyümölcsöket, amelyeket felhasználhatunk a pikáns tea elkészítéséhez.
  • Valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó teakeverék helyett filteres erdei gyümölcsös, áfonyás vagy feketeribizlis teát is használhatunk.
  • Ha alkoholmentes teát szeretnénk készíteni, akkor rumban érlelt mazsola helyett csak rumaromát cseppentsünk a teába.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 4 kávéskanál barna cukor
  • 8 dl víz
  • 4 evőkanál gyümölcstea-keverék
  • 1 narancs
  • 1 citrom

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Figyeljünk oda a cukor megolvasztására, karamellizálására, mert könnyen leéghet!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját recept

Az oldal szerzői

Bya