Karácsonyi pudingot készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:25-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni? == right|300 pxAzért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíten…”)
Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni?
Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.
Lépések
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
- Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
- Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
- Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
- Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Tippek
- Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.
Amire szükséged lehet
- 4 darab tojás
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
- 4 evőkanál cukor
Figyelmeztetések
- A vízgőz hőmérsékletére ügyeljük a tojás sárgájának besűrítésénél!
Kapcsolódó források, hivatkozások
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére