Hurkát sütni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2013. november 17., 15:34-kor történt szerkesztése után volt. (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 94.21.190.109 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére)
Hogyan kell hurkát sütni?
Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
Lépések
- A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
- Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
- Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
- Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
- 45-50 perc alatt készre sül.
Tippek
- Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
- A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
Amire szükséged lehet
- sütő
- hurka
- zsír
- víz
Figyelmeztetések
- Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Szaftos és ropogós disznótoros hurka
- saját tapasztalat