Hurkát sütni
A lap korábbi változatát látod, amilyen 94.21.190.109 (vitalap) 2013. november 16., 14:46-kor történt szerkesztése után volt. (→Kapcsolódó források, hivatkozások)
Hogyan kell hurkát sütni?
Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
Lépések
- A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
- Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
- Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
- Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
- 45-50 perc alatt készre sül.
Tippek
- Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
- A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
Amire szükséged lehet
- sütő
- hurka
- zsír
- víz
Figyelmeztetések
- Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
Kapcsolódó források, hivatkozások
- Szaftos és ropogós disznótoros hurka
- saját tapasztalat
Sziasztok,én egy hentest kérdeztem meg, hogyan süssem, hogy ne pukkadjon szét. Ő azt tanácsolta tegyek a sütőbe egy kis lábasba vizet. Így is tettem,azóta nem pukkad szét sütés közben a hurka :)