Kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. november 6., 17:21-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)?)
Szerkesztés Hogyan kell kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)?
Az alábbi édességet a paleolit diétát folytatók is fogyaszthatják.
Szerkesztés Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat: 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze kókuszreszelék, 1 marék szeletelt mandula, 1 tojás, 1 mk. vaníliaőrlemény, 5 ek. kókuszvirág/nyírfacukor, 2 ek. kakaópor, 1 mk. szódabikarbóna.
- A hozzávalókat egy keverőtálban a tojás kivételével összekeverjük.
- A tojásfehérjét habverővel felverjük, és a sárgájával együtt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.
- Kis halmokat formálunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
- Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Szerkesztés Tippek
- Nyírfacukor helyett használhatunk sima kristálycukrot is, ha nem követjük a paleolit diétát.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók,
- sütőpapír
- tepsi
- sütő