Sütőtökös kuglófot sütni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. november 6., 16:54-kor történt szerkesztése után volt. (→Hogyan kell sütőtökös kuglófot sütni (paleolit)?)
Szerkesztés Hogyan kell sütőtökös kuglófot sütni (paleolit)?
Az alábbi sütőtökös kuglóf hozzávalói a paleolit étrend kedvelőinek is megfelelőek, akik azonban nem követik a diétát, a xilit helyett használhatnak hagyományos cukrot is.
Szerkesztés Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 25 dkg sütőtök, 3 tojás, 10 dkg zabkorpa, 10 dkg zabliszt, 5 ek. xilit, 5 dkg darált mák, 75 ml kókuszolaj, 1 tk. szódabikarbóna.
- A sütőtököt meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd kevés vízben puhára főzzük, és pürésítjük.
- Közben a száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük.
- Majd egy másik tálban a tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat, és a kihűlt sütőtököt, majd a többi száraz hozzávalót.
- Szilikonos kuglóf formában 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Szerkesztés Tippek
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- a fenti hozzávalók,
- főzőedény,
- kuglóf forma
- sütő
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A xilit nagyobb mennyiségben hasmenést okozhat.