Sütőtökös-gyömbéres muffint sütni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. október 24., 14:49-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Hogyan kell sütőtökös-gyömbéres muffint sütni?
Az ősz egyik legbiztosabb jele, ha megjelenik a sütőtök a boltokban. Az alábbi recepthez a legjobb a lopótök formájú kanadai sütőtököt választani; finom, édes húsú, levesnek, süti alapanyagnak is jó.
Lépések
Hozzávalók
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 5 dkg puha vaj
- 2 kávéskanál reszelt gyömbér
- Fél citrom leve
- 15 dkg liszt
- Fél csomag sütőpor
- Egy csipet só
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 20 dkg reszelt nyers sütőtök
- 2 alma
Elkészítés
- Hámozzuk meg, magozzuk ki és reszeljük le a nyers sütőtököt és az almát!
- Csavarjuk rá fél citrom levét, így nem barnul meg és az íze is finomabb lesz.
- A muffinhoz a szokásos módon verjük fel a tojásokat a cukorral, majd a vajjal, ebbe az elegybe reszeljük a meghámozott, friss gyömbért is.
- A lisztet a sóval, sütőporral és fahéjjal keverjük össze, majd öntsük bele a tojásos masszába.
- Ehhez adagoljuk hozzá a reszelt tököt és almát, majd muffin-sütőformába kanalazzuk és 170 fokon 25 percig sütjük.
Tippek
- Ebből az adagból 24 normál méretű muffin lett.
Amire szükséged lehet
- hozzávalók
- tepsi
- muffinforma
Figyelmeztetések
- Mivel a tök kemény, vigyázzunk a hámozásánál és reszelésénél a kezünkre.