Grillázst készíteni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. október 7., 15:37-kor történt szerkesztése után volt. (→Tippek)
Szerkesztés Hogyan kell grillázst készíteni?
A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk.
Szerkesztés Lépések
- Szerezd be a hozzávalókat: egy rész darabos dió, két rész kristálycukor.
- Egy serpenyőben karamelizálj meg 10 dkg cukrot, amíg méz sűrűségű nem lesz.
- Picit hagy hálni, majd tedd bele az 5 dkg darabos diót. Keverd össze.
- Vizes vagy zsírozott sodródeszkára tegyed, és sodrófával nyújtsd ki.
- Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.
Szerkesztés Tippek
- Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz.
- Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
- Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst.
- A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
- Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
- Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- cukor
- dió
- vaj
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Kisebb adagokat készíts el, különben csomósodik.