Szőlőlekvárt főzni
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. október 1., 13:40-kor történt szerkesztése után volt. (→Lépések)
Szerkesztés Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?
A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
Szerkesztés Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
- A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
- Paradicsompasszírozón szűrjük át.
- Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.
Szerkesztés Tippek
- Ízesíthető levendulával és borral.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- piros szőlő
- cukor
- zselésítő
- befőttes üveg
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.