Vegyes grillnyársat készíteni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell vegyes grillnyársat készíteni?

A formája miatt mindenképp változatosságot jelenthet ez a recept. A nyársra a legkülönfélébb hozzávalókat húzhatjuk fel, és a páclé összeállításának is csak a fantázia szabhat határt.


Lépések

  1. A májat és a húst 3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Feldaraboljuk a virslit és a szalonnát, ezután a darabokat nyársra húzzuk.
  3. A kockák közé zsályalevelet és hagymakarikákat teszünk és közben elkészítjük a páclevet.
  4. Apróra vágjuk a maradék lilahagymát, fokhagymát és a rozmaringlevelet.
  5. Ezután a hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük kb. 2 dl olajjal.
  6. A nyársakat hosszúkás tálba helyezzük el és meglocsoljuk a páclével.
  7. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Tippek

  • Grillezés közben fehérborral locsolhatjuk a húsokat, úgy még zamatosabbak lesznek.

Amire szükséged lehet

  • 700 g füstölt virsli,
  • 25 dkg sertéscomb,
  • 25 dkg bélszín,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 25 dkg sertésmáj,
  • 10 db zsályalevél,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • rozmaring,
  • 2 db lilahagyma,
  • 1 dl száraz fehérbor,
  • só,
  • bors,
  • olaj

Figyelmeztetések

  • A hegyes nyárssal (amit saslikpálca néven találhatunk meg az áruházak polcain) érdemes vigyázni, hogy ne sértsük fel a kezünket!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.