A mikrohullámú sütőt sokoldalúan használni

Innen: Hogyankell.hu

Hogyan kell a mikrohullámú sütőt sokoldalúan használni?

Mikró.jpg

Ma már szinte minden háztartásban található egy mikrohullámú sütő. Te vajon kihasználod minden funkcióját? A mikrót ugyanis nemcsak az étel melegítésére, hanem elkészítésére is használhatod, sőt akár ruhanemű tisztítására is alkalmas! Na de hogyan? Tudd meg cikkünkből:

Lépések

  1. Párolj zöldséget! Vágd fel a zöldségeket, és öntsd bele egy mikrókompatibilis tálba őket. Önts hozzá egy kis vizet, fedd le fóliával, és mehet is a mikróba. Ha készen van, késsel szurkálj lyukat a fóliára, hogy a forró gőz elpárologhasson.
  2. Készíts tükörtojást! Készíts elő egy mikrózható tányért, és melegítsd fel magas fokozaton 2 percen keresztül a mikróban. Ezután vedd ki, kenj szét rajta egy fél teáskanálnyi vajat, majd üsd rá a tojást. Szúrd meg óvatosan a sárgáját késsel, hogy elkerüld az esetleg felrobbanását. 45 másodpercig indítsd el a mikrót magas fokozaton.
  3. Legyen egyenletesen meleg az ételed! Sokszor tapasztalod, hogy ebéded egy része forró, míg a másik része egyenesen hideg maradt? Van megoldás! Pakold az ételt a tányérodra gyűrű alakban, viszonylag egy magasságban úgy, hogy a tányér közepére nem teszel semmit. Láss csodát!
  4. Tiszta zoknit mindenkinek! Gondoltad volna, hogy a zokni tisztításra mi sem alkalmasabb, mint a mikród? Mindössze annyi a dolgod, hogy egy tál szappanos vízbe áztatod a ruhadarabot, majd 10 percre beteszed a melegítőeszközbe. Meg fogsz lepődni, hogy milyen tiszta ruha fog veled szembenézni.
  5. Így legyen több citromleved! Ha beteszed a citromot vagy lime-ot kb. 10 másodpercre a mikróba, lédúsabb citrusfélét kapsz, amiből több levet tudsz kifacsarni.
  6. Így legyen hosszú életű szempillaspirálod! Ha beszáradt darabról van szó, esetleg már csak kevés van az alján, tedd be 30-40 másodpercre a mikróba, így használhatod még egy ideig.
  7. Készíts ropogós bacont! Fordíts fel egy tálat, majd tedd rá egy tányérra, ezután pedig a tál tetejére pakold fel a bacönöket. Mikrózd egy percig, majd fogyaszd egészséggel a ropogós ételedet!
  8. Viszlát, kristályos méz! Szeretnéd újra folyékonnyá tenni mézedet? Vedd le a tetejét, helyezd be a mikróba, és közepes fokozatosan fél-egy percig melegítsd.

Tippek

  • Párolt zöldségek esetében ügyelj arra, hogy ugyannyi sütési időt igénylő darabokat tegyél be.
  • Ha nem sült meg a tükörtojás 45 másodperc alatt, tedd vissza bátran még 15 másodpercre.
  • Használj kerek edényeket! Ezzel energiát is spórolhatsz, illetve egyenletesebben tudsz melegíteni.
  • Ne felejtsd el leszedni a méz tetejét, mikor beteszed a mikrosütődbe!

Amire szükséged lehet

  • Mikrohullámú sütő,
  • mikrózható edények,
  • mikróható tárgyak,
  • különböző ételek.

Figyelmeztetések

  • A szempillaspirált csak akkor tedd be a mikróba, ha nem fém tartályban van!
  • Miután zöldségeket pároltál a mikrosütődben, szúrj a fóliára lyukakat, hogy a gőz biztonságosan távozhasson. Vigyázz, hogy a felcsapó gőz ne égesse meg a kezedet!
  • A tojássárgáját mindenképp szúrd ki egy kicsit kés segítségével, ellenkező esetben felrobbanhat.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi