Töltött gombafejet készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. augusztus 25., 19:29-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell töltött gombafejet készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell töltött gombafejet készíteni?

Toltott-gombafej.JPG

Egy egyszerűen elkészíthető finomság gombából.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be az alábbi hozzávalókat: 1 kg barna csiperkegomba, 50 dkg darált sertéshús, 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 szelet zsíros szalonna, 4-5 szelet bacon, 15 dkg sajt, 1 dl sűrített paradicsom, 2 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 1-2 mk só, 1 mk rozmaring, késhegynyi bors, fokhagyma.
  2. A szalonnát serpenyőben hevítjük, majd a hagymát apró kocákra vágjuk és megdinszteljük.
  3. Közben a gombát szárától elválasztjuk. A gombafejeket sütőlemezre terítjük, szárukat apróra vágjuk.
  4. A húst, a felaprított bacont és gombát a hagymára helyezzük, fűszerezzük, ráöntjük a paradicsomot, majd készre sütjük.
  5. A gombákat kicsit besózzuk, majd rátesszük a tölteléket.
  6. A sütő aljára tesszük a zsírt és kb. 2 db vizet, majd kb. 45 percig sütjük. A tetejére szórjuk a sajtot, majd további 15 perc alatt készre sütjük.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • A fenti hozzávalók
  • Serpenyő
  • Sütő

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A töltött gombafejet a paleolit diétát végzők is fogyaszthatják.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag