Bruncholni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Zserbó (vitalap | szerkesztései) 2020. augusztus 13., 20:26-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell bruncholni? == right|250px A brunch a reggeli és az ebéd angol nyelvű szavakból létrejött kifejezés. Magyarul villás regge…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell bruncholni?

Brunch.jpg

A brunch a reggeli és az ebéd angol nyelvű szavakból létrejött kifejezés. Magyarul villás reggeliként is lehet értelmezni olyan aspektusban, mely egy ráérős, kényeztető reggelit takar, az ebédidőt is magába foglalva. Egyben kulináris és társasági élmény is. A jó bruncholás lényege, hogy kellemesen, vidáman, kötetlenül fogyasszuk el a hosszúra nyúló, kiadós „reggeliebédet”, jóízű beszélgetések mellett.


[szerkesztés] Lépések

  1. Válaszd ki a helyszínt:
    • Egyszerű baráti, családi brunchokhoz: amennyiben te, vagy közösen szeretnétek elkészíteni a menüt, szervezd házhoz, esetleg kültéri helyszínként parkba az eseményt. Amennyiben az elkészítéssel mégsem szeretnétek bajlódni, akkor a reggelizőhely/kávézó kiválasztása mellett csupán az esetleges foglalással kell foglalkoznod. Több étterem is nyújt ilyen szolgáltatást.
    • Üzleti brunchoz: célszerű egy kifejezetten brunchot is kínáló reggelizőhelyet/éttermet választani.
  2. Válaszd ki az időpontot:
    • A brunch későn kezdődő reggelit takar, mely átnyúlik ebédidőbe, azaz 10-11 óra körül kezdődik, majd délután fejeződik be.
    • Ráérős napra szervezd, amikor a társaságnak minden bizonnyal nem kell rohannia sehova. Alkalmas időpontok lehetnek: hétvégén, nyaraláson, szünidőben, ünnepnapokon.
  3. Tervezd meg a menüt:
    • A brunch legyen kulináris élmény is.
    • Amennyiben a társaságban valaki speciális étrendet követ, vedd figyelembe a menü megtervezésekor. Kínálj egészségtudatos, illetve igény szerint vegetáriánus és vegán opciókat is.
    • Általában tartalmas, reggelire fogyasztott ételeket kínálnak fel.
    • Édes ételek: gofri, palacsinta, croiassant, muffin, banánkenyér, péksütemények, müzli, stb.
    • Sós ételek: rántotta, tükörtojás, bundás kenyér, virsli, quiche, tortillatekercs, szendvics, pirítós gazdag feltéttel/zöldség-, szendvicskrémekkel, sós palacsinta, stb.
    • Italok: gyümölcslevek, limonádé, ásványvíz, kávéspecialitások, koktélok és moktélok.
  4. Hívd meg az embereket: családi vagy baráti, esetleg üzleti összejövetelként is tökéletes program.
  5. Élvezzétek a brunch élményt: lassuljatok le, beszélgessetek, lassan fogyasszátok el és élvezzétek az ételek, a kávé ízét.


[szerkesztés] Tippek

  • Szervezhetsz a brunch köré valamilyen programot is: a résztvevőktől függően piknik, medencézés, kirándulás, játszóterezés, céges rendezvényen előadások tartása, stb.
  • Ha igazi kulináris élményt szeretnél átadni, akkor a finom fogásokat tálald fel ízlésesen. Fotókon is megörökíthetitek az eredményt, illetve a jó társaságot.
  • Készülj többféle kávéspecialitással a kávérajongóknak. Kérheted barista segítségét is.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • jó társaság
  • reggelizőhely
  • finom ételek, italok


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha nem akarsz mosogatni, az evőeszközök, tányérok legyenek környezetbarát, lebomló anyagokból.
  • Nagy melegben ügyelj rá, hogy az ételek ne maradjanak kint sokáig hűtés nélkül.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Zserbó