Pálcikával enni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen TimiO (vitalap | szerkesztései) 2014. december 18., 12:42-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)

Hogyan kell pálcikával enni?

Evopalca.jpg

Többnyire a szokásos kanál, kés, villa hármas használata elegendő az ebéd elfogyasztásához, de egy igazi kínai vagy japán vacsoránál, amennyiben autentikusak akarunk maradni, könnyen kibabrálhat velünk az evőpálcika. A megfelelő technika ismerete nélkül nem fogunk jóllakni a jól bevált evőeszközeink híján. Ezen viszont most segítünk.

Lépések

  1. Vegyük kézbe a pálcikákat. Az evőpálcák vastagabbik felét fogjuk meg, a hegyesebb végét használjuk majd az étel felcsípésére. A jobb kezesek a jobb, a balkezesek a bal kezüket használják.
  2. Helyezzük el a pálcákat.
    • Az első pálcát, amit stabilabban kell fogni, fektessük a hüvelykujj tövéhez, szorítsuk a gyűrűsujjhoz.
    • A másik pálcát az első fölé helyezzük úgy, hogy a középső ujj, valamint a mutató- és a hüvelykujj végével érintkezzen. Ezekkel fogjuk a pálcikát kezelni.
  3. Tanuljuk meg mozgatni őket. A középső ujjal nyitjuk, a mutató ujjal csukjuk össze a pálcikákat. Ne adjuk fel, ha elsőre nem sikerül, ebbe is könnyen bele lehet jönni idővel és egy kis gyakorlással.
  4. Kezdődhet a lakoma. Jó étvágyat!

Tippek

  • A két pálca végei egy vonalban legyenek étkezés közben, csak így tudod összecsípni a falatot. A legegyszerűbb trükk, ha a pálcikák végét néha odakocogtatod a tányérhoz, így eligazodnak a kezedben anélkül, hogy elengednéd őket.
  • Gyakorolj, ha azt szeretnéd, hogy ne az étteremben ülve kelljen az első lépéseket megtenni. Egy tálba tegyél sok apró tárgyat, amiket pálcikával kiveszel, majd vissza is pakolod őket apránként.


Amire szükséged lehet

  • 2 darab evőpálcikára
  • gyakorlásra


Figyelmeztetések

  • A pálcikák tisztaságára ügyeljünk.
  • Hadonászni ezekkel sem illik, ahogyan a mi hagyományos evőeszközeinkkel sem.


Kapcsolódó videók


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

TimiO