Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. március 26., 15:38-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát? == Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miké…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

Lépések

  1. Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
  2. Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
  3. Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.

Tippek

  • Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

Amire szükséged lehet

  • articsóka

Figyelmeztetések

  • Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag