Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2023. április 11., 07:38-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell kesudiótejet készíteni?
A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból! Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet.
Amire szükséged lehet
- 1 csésze nyers kesudió
- 4 csésze víz
- ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.)
Lépések
- Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
- Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe.
- Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan.
- Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat.
- Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra.
- Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül.
- Jó étvágyat!
Figyelmeztetések
- A kesudió, mint minden dióféle, az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Aki érzékeny a dió- és mogyorófélékre, kérem, inkább tartózkodjon ennek fogyasztásától!