Klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2019. november 28., 14:49-kor történt szerkesztése után volt.

Hogyan kell klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni?

Karacsonyi bejgli.jpg

A sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben elkészítem, hiszen könnyű elkészíteni és nagyon finom.


Lépések

  1. Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatom. Ehhez a tészta hozzávalóit alaposan hozzágyúrom, úgy, hogy gyenge tésztát kapjak. 1 óráig kelesztem.
  2. A megkelt tésztát 3 részre osztom és kinyújtom tepsi nagyságúra.
  3. Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
  4. Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
  5. Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.

Tippek

  • Nagyon finom meleg kakaóval.

Amire szükséged lehet

  • Tésztához:
    • 70 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 3 db tojás sárgája
    • 1 reszelt citrom héja
    • tej (annyi, hogy a tészta puha legyen)
  • Töltelékhez:
    • 45 dkg darált dió/mák
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 1 reszelt citrom héja
    • 35 dkg cukor
    • 10 dkg mazsola (ha valaki szereti)
    • kevés tej

Figyelmeztetések

  • Fontos, hogy a tészta puha legyen. Ha nem elég puha, akkor bátran adjunk hozzá még tejet!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Nagy Júlia pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya, Hogyankell