Bio joghurtot készíteni házilag

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2014. szeptember 27., 06:45-kor történt szerkesztése után volt.

Hogyan kell Bio joghurtot készíteni házilag?

A bio joghurtot otthonunkban egy érlelő segítségével pillanatok alatt elkészíthetjük megfelelő bio joghurt por kultúra felhasználásával. Nézzük lépésről lépésre hogyan készül a bio joghurt!

Lépések

  1. Melegíts fel 1 liter jó minőségű tejet (pl. házi tej) 43-44 °C fokosra, hőmérővel ellenőrizd a hőfokot!
  2. Keverj bele 1 zacskó bio joghurt port!
  3. Öntsd bele a tejet az érlelő kimosott üvegjébe!
  4. Tedd be az üveget 8-10 órára az érlelőbe!
  5. Utána tedd be a kész joghurtot tartalmazó üveget a hűtőbe és hűtsd le!
  6. Jó étvágyat kívánok!

Tippek

  • Ha bio tejet használsz, akkor teljesen bio joghurtot ehetsz! Maga a joghurt por BIO minősítéssel rendelkezik!
  • De elkészítheted 2,8% vagy 3,5%-os zsírtartalmú tejből is vagy házi tejből!

Isteni finom!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell