Banános palacsintát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. június 6., 09:23-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell banános palacsintát készíteni?

A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának. http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/02/bananos-palacsinta.html

Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: 4 érett banán, 4 tojás, 6 dkg mandula liszt, ½ tk. faháj, 2 ek. mogyoróolaj, tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
  2. A banánokat botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, lisztet és az olajat, amjd habverővel habosra verjük.
  3. Felforrósított serpenyőben tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk.
  4. Házi csipkebogyólekvárral vagy xillites kakaóporral tálaljuk.

Tippek

Amire szükséged lehet

  • 4 érett banán,
  • 4 tojás,
  • 6 dkg mandula liszt,
  • ½ tk. faháj,
  • 2 ek. mogyoróolaj,
  • tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor

Figyelmeztetések

  • Hogy elkerüljük a palacsinták letapadását célszerű minden sütés előtt pár csepp olajat önteni a serpenyőbe.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag, Paleolit Kitti