Mini, gluténmentes csokitortát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. szeptember 13., 15:48-kor történt szerkesztése után volt.
Hogyan kell mini, gluténmentes csokitortát készíteni?
Szeretnél ínycsiklandó desszertet enni, de azért szem előtt tartanád a mértékletességet? Ennek a mini, gluténmentes csokitorta receptnek minden apró falatja egy kis mennyország! Kielégíti az édesség iránti vágyadat, de mégsem kell aggódnod a kalóriák miatt, hiszen pár falatról van szó. Így készítheted el egyszerűen a család új, kedvenc desszertjét!
Lépések
- Készülj elő a sütésre! Melegítsd elő a sütőt kb. 165°C-ra! Ezt követően végy elő egy mini muffinsütőt, kend be zsírral vagy olajjal finoman, majd tedd félre.
- Keverd össze a megolvasztott csokoládét és a vajat! Végy egy közepes méretű tálat, majd dolgozd össze a csokit és a vajat, amíg egy lágy állagú mixet nem kapsz. Miután kész vagy, tedd félre, és hagyd kihűlni.
- Öntsd az egyveleghez a sót és a kukorica keményítőt! Keverd addig, amíg teljesen el nem vegyülnek az alapanyagok egymással.
- Jöhetnek a tojások! Törd fel őket, majd tedd bele egy tálba, és verd kb. 3-4 percig, addig, amíg halványsárga és habos nem lesz. Ezután keverd a tojást is a mixedhez! Először csak az 1/3-adát add hozzá az egyveleghez, keverd el, majd tégy így a tojás maradék 2/3-ad részével is.
- Töltsd meg a muffinsütőt a tésztával! Elég félig megtölteni, hiszen úgyis meg fog dagadni a tészta. Ha ezzel készen vagy, süsd 7-10 percig, vedd ki, és hagyd kihűlni.
- Díszítsd a tetejét toppinggal!
- Olvaszd meg a csokoládét, keverd össze a tejjel és egy csipet sóval, majd hagyd kihűlni.
- Tegyél rá málnát/epret/banánt ízlés szerint.
Tippek
- Használj kevés olajat/zsírt a muffinsütő kenéséhez! Az a cél, hogy ne ragadjon le a tészta, nem az, hogy olajos/zsíros legyen az ételünk.
- Fokozatosan adagold az alapanyagokat a tésztához, így könnyebb csomómentesen összedolgozni!
- Használhatsz más formát is, mint például papír muffinformákat.
Amire szükséged lehet
- A tésztához:
- 28 gramm csokoládé,
- 6 evőkanál sózatlan vaj,
- 1/4 teáskanál só,
- 3 evőkanál kukoricakeményítő,
- 4 tojás.
- A toppinghoz:
- 28 gr csokoládé (tej vagy keserű),
- 60 ml tej,
- csipet só.
- málna (opcionális).
- A sütéshez:
- muffinsütő,
- tálak,
- mérőeszközök.
Figyelmeztetések
- A tojást csak akkor használd fel, ha már felverted habosra és halványsárgára.
- Elég a muffinsütőt félig megtölteni tésztával, hiszen úgyis meg fog dagadni. Ha a kelleténél többet töltesz bele, kifolyhat.