Karácsonyi pudingot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 5., 08:44-kor történt szerkesztése után volt. (Figyelmeztetések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni?

Karacsonyi puding.jpg

Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.


Lépések

  1. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
  2. Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
  3. Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
  4. Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

Tippek

  • Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.

Amire szükséged lehet

  • 4 darab tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
  • 4 evőkanál cukor

Figyelmeztetések

  • A vízgőz hőmérsékletére ügyeljünk a tojás sárgájának besűrítésénél!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya