Gesztenyés-pudingos tortát készíteni
Innen: Hogyankell.hu
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:12-kor történt szerkesztése után volt. (→Kapcsolódó források, hivatkozások)
Hogyan kell gesztenyés-pudingos tortát készíteni?
Ha vacsoravendégeket várok az elő- és főételek mellett nem sok időm marad a desszert elkészítésére, ezért már előtte egy nappal elkészítem ezt a sütit, ami nem igényel sütést és persze nagy sikere van.
Lépések
- A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a gesztenyét, az aromát és a vajat. Az így kapott masszát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk bele (kb. 22 cm átmérőjű tortaforma).
- A pudingport a tejjel és a cukorral főzzük fel, majd hagyjuk egy picit hűlni. Keverjük hozzá a puha margarint.
- A puding egyik felét halmozzuk a gesztenyés masszára, egyengessük el.
- A babapiskótát tejbe áztassuk bele és fektessük őket a pudingra.
- A puding másik felét egyenletesen osszuk el rajta.
- Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni. Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot és kenjük meg a puding tetejét vele. Tegyük vissza a hűtőbe egy kis időre, hogy a hab is jól lehűljön.
Tippek
- Tálaláskor a tetejét kakaóporral szórjuk meg.
Amire szükséged lehet
- 2 cs. gesztenyemassza
- 18 dkg kakaós omlós keksz
- 8 dkg margarin
- 2 kk. konyakmeggy aroma
- kb. 12-14 darab babapiskóta
- kb. 2 dl langyos kakaó
- A krémhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 8 dl tej
- 5 dkg margarin
- A tetejére:
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek. porcukor
- 1 ek. kakaópor
Figyelmeztetések
- Hamar elfogy :)
Kapcsolódó források, hivatkozások
Csurkovits Sándor pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére