Kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. november 6., 17:21-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell kakaós zabkekszet készíteni (paleolit)?

Kakaos-zabkeksz.JPG

Az alábbi édességet a paleolit diétát folytatók is fogyaszthatják.

Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat: 1 csésze zabpehely, 1/2 csésze kókuszreszelék, 1 marék szeletelt mandula, 1 tojás, 1 mk. vaníliaőrlemény, 5 ek. kókuszvirág/nyírfacukor, 2 ek. kakaópor, 1 mk. szódabikarbóna.
  2. A hozzávalókat egy keverőtálban a tojás kivételével összekeverjük.
  3. A tojásfehérjét habverővel felverjük, és a sárgájával együtt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz.
  4. Kis halmokat formálunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tippek

  • Nyírfacukor helyett használhatunk sima kristálycukrot is, ha nem követjük a paleolit diétát.

Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók,
  • sütőpapír
  • tepsi
  • sütő

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag