„Répafasírtot sütni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell répafasírtot sütni? == right|http://paleolitlife.blogspot.hu/2013/03/repafasirt.html A répafasírt kiválóan a…”) |
(→Lépések) |
||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # Szerezzük be a hozzávalókat: 50 dkg sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2+5 ek. pálmazsír, 2 ek. szezámmag, 1 ek. lenmag, 2 mk. só, 2 ek. szezámmagliszt, 1 csipet bors, szerecsendió | + | # Szerezzük be a hozzávalókat: 50 dkg sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2+5 ek. pálmazsír, 2 ek. szezámmag, 1 ek. lenmag, 2 mk. só, 2 ek. szezámmagliszt, 1 csipet bors, szerecsendió. |
# A sárgarépát reszelőn lereszeljük, majd olajon a hagymával együtt megdinszteljük a zsíron. | # A sárgarépát reszelőn lereszeljük, majd olajon a hagymával együtt megdinszteljük a zsíron. | ||
# Hozzákeverjük a magokat a fűszereket és a lisztet. | # Hozzákeverjük a magokat a fűszereket és a lisztet. |
A lap jelenlegi, 2013. március 28., 16:41-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell répafasírtot sütni?
A répafasírt kiválóan alkalmas vegetáriánusok számára a fasírt helyettesítésére, továbbá a paleolit diétázók is bátran fogyaszthatják.
[szerkesztés] Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 50 dkg sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2+5 ek. pálmazsír, 2 ek. szezámmag, 1 ek. lenmag, 2 mk. só, 2 ek. szezámmagliszt, 1 csipet bors, szerecsendió.
- A sárgarépát reszelőn lereszeljük, majd olajon a hagymával együtt megdinszteljük a zsíron.
- Hozzákeverjük a magokat a fűszereket és a lisztet.
- Halmokat formázunk belőle és pálmazsíron kisütjük.
[szerkesztés] Tippek
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 50 dkg sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2+5 ek. pálmazsír
- 2 ek. szezámmag
- 1 ek. lenmag
- 2 mk. só
- 2 ek. szezámmagliszt
- 1 csipet bors
- szerecsendió
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- A szerecsendióra allergiások ne tegyenek bele ebből a fűszerből.