„Banános palacsintát készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell banános palacsintát készíteni? == A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának. [[Fá…”) |
(→Amire szükséged lehet) |
||
17. sor: | 17. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | * 4 érett banán | + | * 4 érett banán, |
− | * 4 tojás | + | * 4 tojás, |
− | * 6 dkg mandula liszt | + | * 6 dkg mandula liszt, |
− | * ½ tk. faháj | + | * ½ tk. faháj, |
− | * 2 ek. mogyoróolaj | + | * 2 ek. mogyoróolaj, |
* tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor | * tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor | ||
A lap 2013. március 27., 16:19-kori változata
Hogyan kell banános palacsintát készíteni?
A banános palacsinta sokkal, de sokkal finomabb, mint a hagyományos. A recept megfelel a paleolit diétának.
Lépések
- Szerezzük be a hozzávalókat: 4 érett banán, 4 tojás, 6 dkg mandula liszt, ½ tk. faháj, 2 ek. mogyoróolaj, tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
- A banánokat botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, lisztet és az olajat, amjd habverővel habosra verjük.
- Felforrósított serpenyőben tenyérnyi nagyságú palacsintákat sütünk.
- Házi csipkebogyólekvárral vagy xillites kakaóporral tálaljuk.
Tippek
Amire szükséged lehet
- 4 érett banán,
- 4 tojás,
- 6 dkg mandula liszt,
- ½ tk. faháj,
- 2 ek. mogyoróolaj,
- tetszés szerint lekvár, xillites kakaópor
Figyelmeztetések
- Hogy elkerüljük a palacsinták letapadását célszerű minden sütés előtt pár csepp olajat önteni a serpenyőbe.