„Megmenteni a savanyú tejet” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Hogyan kell {{PAGENAME}}?) |
(→Lépések) |
||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # | + | # Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg). |
− | # | + | # Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény. |
− | # | + | # Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt. |
− | # | + | # Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :) |
== Tippek == | == Tippek == |
A lap 2012. augusztus 8., 12:29-kori változata
Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
Lépések
- Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg).
- Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény.
- Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt.
- Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :)
Tippek
- a kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek
- ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben