„Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?)
(Lépések)
 
4. sor: 4. sor:
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
# Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
+
# '''Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le.''' A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
# Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.  
+
# '''Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.'''
# Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
+
# '''Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”.''' Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap jelenlegi, 2012. március 26., 15:39-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?

Articsoka.jpg

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

[szerkesztés] Lépések

  1. Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
  2. Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
  3. Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • articsóka

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag