„Sörrel töltött csirkét csinálni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell sörrel töltött csirkét csinálni? == Szó sincs arról, hogy sörrel itatjuk meg szegény szárnyast, mielőtt a vágódeszkánkra kerülne. Ez csupán…”)
 
(Lépések)
21. sor: 21. sor:
 
# '''Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.'''
 
# '''Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.'''
 
# '''Ha kész a csirke, óvatosan (forró!) vegyük ki a sörös dobozt a pocakjából.'''
 
# '''Ha kész a csirke, óvatosan (forró!) vegyük ki a sörös dobozt a pocakjából.'''
# '''A csirkét [http://www.hogyankell.hu/Rizst_f%C5%91zni Rizzsel] és a zöldségekkel tálaljuk.'''
+
# '''A csirkét [http://www.hogyankell.hu/Rizst_f%C5%91zni rizzsel] és a zöldségekkel tálaljuk.'''
 
# '''A második sörünkkel pedig leöblítjük.'''
 
# '''A második sörünkkel pedig leöblítjük.'''
  

A lap 2011. december 8., 09:04-kori változata

Hogyan kell sörrel töltött csirkét csinálni?

Szó sincs arról, hogy sörrel itatjuk meg szegény szárnyast, mielőtt a vágódeszkánkra kerülne. Ez csupán egy recept, amivel finom, különleges ízű, puhára sült csirkét készíthetünk nagyon egyszerűen.

Lépések

  1. Vegyünk elő egy dobozos sört. A többi lépést úgy hajtsuk végre, hogy közben egyet-egyet kortyolunk belőle.
  2. Egy egész bontott csirkéről távolítsuk el a még esetlegesen rajta maradt tolldarabokat, majd mossunk meg egy kicsit.
  3. Papírtörlővel töröljük szárazra.
  4. Helyezzük egy tepsibe, és fűszerezzük meg mindkét oldalát, valamint a belsejét is.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük.
    • Egy javaslat: két-három tyúkhúsleves kockát dörzsöljünk bele a csirke bőrébe és belsejébe. Daráljunk rá némi színes borsot, valamint szórjuk meg egy kis grillzöldség-fűszerkeverékkel.
  6. Igyunk még egy kortyot a sörből, és vegyünk elő egy másikat is a hűtőből.
  7. Az első számú sört állítsuk bele a csirke pocakjába úgy, hogy ne tudjon eldőlni.
  8. Rakjuk be a sütőbe, alacsony fokozaton süssük, csupán a vége felé, amikor már majdnem kész, rakjuk nagyobb lángra, hogy még jobban piruljon.
  9. Nyissuk ki a következő sört, és kortyolgassunk belőle a következő lépések során.
  10. Néhány szem champion gombát, egy fél padlizsánt és némi cukkinit tisztítsunk meg, és kockázzuk fel.
  11. Egy-két szem paradicsomot mossunk meg, és szintén kockázzunk fel.
  12. Keverjük ezeket össze egy tálban, és szórjuk meg grillzöldség-fűszerkeverékkel.
  13. Készítsünk alumíniumfóliába csomagolva kis csomagokat a zöldségekből.
  14. Amikor a csirke már majdnem kész (amikor felcsavarjuk nagy lángra), tegyük be a sütőbe a csomagokat.
  15. Ha kész a csirke, óvatosan (forró!) vegyük ki a sörös dobozt a pocakjából.
  16. A csirkét rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.
  17. A második sörünkkel pedig leöblítjük.

Tippek

  • Több helyen szúrjunk bele egy húsvillát (vagy sima villát) a csirkébe, ha még vér szivárog ki, akkor még nincsen készen.
  • Az alufóliába úgy csomagoljuk a zöldséget, hogy a fényesebb fele legyen belül.

Amire szükséged lehet

  • sör
  • bontott csirke
  • fűszerek
  • zöldségek

Figyelmeztetések

  • A sütéshez használt sörről le kell mondanunk, ne igyuk már meg.

Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Saját tapasztalat

Az oldal szerzői

Kiscsillag