„Fagyit készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Tippek) |
|||
24. sor: | 24. sor: | ||
#* '''Őszibarack fagyi''' | #* '''Őszibarack fagyi''' | ||
#* Hozzávalók: fél kg őszibarack, 4 teáskanál citromlé, fél bögre magas zsírtartalmú tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális) | #* Hozzávalók: fél kg őszibarack, 4 teáskanál citromlé, fél bögre magas zsírtartalmú tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális) | ||
− | #* Turmixgépben pépesítsük az | + | #* Turmixgépben pépesítsük az őszibarackot. |
#* Keverjük össze a többi hozzávalóval. | #* Keverjük össze a többi hozzávalóval. | ||
A lap jelenlegi, 2011. október 4., 09:11-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell fagyit készíteni?
Nagy sikerünk lehet gyerekek és felnőttek körében egyaránt, ha egy kis házi készítésű fagyival kényeztetjük őket.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsük el a recept szerint a krémet! (A recepteket alább olvashatjátok.)
- Kávéskanna módszer
- Szerezz be egy nagyobb és egy kisebb kávéskannát (azt a fém dobozt, amit műanyag vagy fém tetővel le lehet zárni).
- Öntsd a krémet a kisebb kannába, majd szorosan zárd le.
- Tedd bele a nagyobb kannába jéggel és sódarabokkal együtt. Ezt is szorosan zárd le.
- Rázd erősen 10 percig. Ellenőrizd, s ha még mindig nem jó, rázd tovább.
- Hűtőtasakos módszer
- Szerezz be egy literes és egy négyliteres hűtőtasakot.
- A krémet öntsd a kisebb tasakba, s zárd le.
- Két liter jeget törj össze, s rakd a nagyobb tasakba néhány sódarabbal.
- Helyezd bele a kisebb tasakot. Jól zárd le.
- Óvatosan rázzad, masszírozzad úgy 15-20 percig.
- Néhány könnyű recept
- Eperfagyi
- Hozzávalók: 1 bögre magas zsírtartalmú tejszín, fél bögre tej, 60 dkg eper, fél bögre cukor, 8 teáskanál citromlé, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális)
- Turmixgépben pépesítsük az epret.
- Keverjük össze a többi hozzávalóval.
- Őszibarack fagyi
- Hozzávalók: fél kg őszibarack, 4 teáskanál citromlé, fél bögre magas zsírtartalmú tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál vodka (opcionális)
- Turmixgépben pépesítsük az őszibarackot.
- Keverjük össze a többi hozzávalóval.
[szerkesztés] Tippek
- Hideg lehet rázni a jeges zacskót vagy dobozt, ezért vegyél kesztyűt vagy egy ronggyal fogd meg.
- Vonjuk be a gyerekeket is a készítésbe, élvezni fogják.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- a receptek hozzávalói
- hűtőtasakok a tasakos módszerhez
- kávéskannák a kannás módszerhez
- jég
- só
- turmixgép
- kesztyű vagy rongy
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ha a tasakos módszernél nem vagyunk óvatosak, a jég kiszakíthatja a belső tasakot. Ez ellen úgy is védekezhetünk, hogy a krémet dupla tasakba töltjük.