„Tiramisut készíteni tojás nélkül” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(→Kapcsolódó források, hivatkozások) |
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 91.82.251.69 (vita) szerkesztéséről Hogyankell szerkesztésére) |
||
40. sor: | 40. sor: | ||
* [https://pampuska.com/receptek/tiramisu-tojas-nelkul/ Tiramisu tojás nélkül] | * [https://pampuska.com/receptek/tiramisu-tojas-nelkul/ Tiramisu tojás nélkül] | ||
− | |||
[[Kategória:Étel-ital]] | [[Kategória:Étel-ital]] |
A lap jelenlegi, 2020. november 12., 18:41-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül?
Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. Szerencsére a tiramisut tojás nélkül is el lehet készíteni és a végeredmény legalább olyan finom, mint a tojásos változaté.
[szerkesztés] Lépések
- A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
- A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen
- A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
- A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
- Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba.
- Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tojás nélküli tiramisu krém felét.
- Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
- A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe a tiramisut.
- Tálalás előtt szitálj kakaóport a tojás nélküli tiramisu tetejére.
[szerkesztés] Tippek
- A tejszínt hűtsd fel, felhasználás előtt legalább egy napi hűtőben legyen, hogy habot tudjál verni belőle.
- A mascarponét pár órával felhasználás előtt vedd ki a hűtőből.
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 150 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín 30%
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 40 g porcukor
- 1 dl feketekávé
- kakaópor a tetejére
- habverő
- tál