„Zabpelyhes kekszet készíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni? == right|250px Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorár…”) |
|||
16. sor: | 16. sor: | ||
#'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan! | #'''Először is keress egy kellően nagy keverőtálat!''' A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan! | ||
#'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból! | #'''Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét!''' A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból! | ||
− | #'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra | + | #'''Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe!''' Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra. Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem! |
− | #'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká | + | #'''Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden!''' Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká. Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket, majd ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy. |
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | # Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe | + | # Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe. |
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
* Recept utasításainak követése, | * Recept utasításainak követése, | ||
30. sor: | 30. sor: | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
− | + | *Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak! | |
== Videók == | == Videók == | ||
<youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube> | <youtube> hBdYUzPm0FQ </youtube> |
A lap 2018. február 22., 16:10-kori változata
Hogyan kell zabpelyhes kekszet készíteni?
Egyszerű és ízletes finomság a mindennapokra, ami reggelire, vacsorára, vagy akár csak nassolnivalónak is tökéletes édesség! Nem csupán bolti kekszek házias helyettesítője, hanem kalóriacsökkentett változata is. Készítsd el sok-sok szeretettel családtagjaidnak, barátaidnak, egészségtudatos kollégáidnak! Láss neki, egy jól bevált recept tesztelésének!
Lépések
- Irány a legközelebbi bolt, és szerezd be a 35-40 keksz elkészítéséhez szükséges hozzávalókat!
- 7,5 dkg zabpehely,
- 15 dkg finomliszt,
- 1 kávékanál őrölt fahéj,
- 15 dkg barna cukor,
- ½ kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 csipet só,
- 15 dkg vaj,
- 4 evőkanál hideg tej (lehetőség szerint mandula- vagy kókusztej),
- 2 evőkanál méz,
- ½ kikapart vaníliarúd.
- Először is keress egy kellően nagy keverőtálat! A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, cukrot, szódabikarbónát és végül a sót dolgozd össze alaposan!
- Lassú tűzön olvaszd folyósra a mézet, majd add hozzá a vaníliarúd késsel kikapargatott belsejét! A mézes, vajas, vaníliás masszát ezt követően öntsd a lisztes keverékre, majd egyenletesen csurgasd hozzá a kimért tejet! Fakanál segítségével egészen addig kevergesd, amíg sűrű állagú tésztát nem nyersz masszádból!
- Takard vagy fóliázd le, és tedd be a hűtődbe! Hagyj időt állni a masszának, így a zab kellőképpen felszívja majd magát. Egy óra elteltével vedd ki, majd melegítsd elő sütődet 175 fokra. Ne feledkezz meg a sütőpapírral történő kibélelésről sem!
- Formázz diónyi gombóckákat, melyeket egymástól kb. 5-5 cm távolságra helyezz el a sütőpapírral kibélelt tepsiden! Vizes kanál aljának segítségével, vagy enyhén nedves ujjakkal lapítsd őket kb. 3 cm átmérőjű korongokká. Süsd 12-13 perc alatt aranybarna kekszekké őket, majd ismételd a folyamatot egészen addig, amíg masszád el nem fogy.
Tippek
- Nyugodtan kiegészítheted étcsokoládéval, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal a receptet! Darabold össze, majd keverd választott hozzávalódat a tésztához, ezt követően helyezd a hűtőbe.
Amire szükséged lehet
- Recept utasításainak követése,
- alapanyagok beszerzése,
- egy nagy keverőtál,
- előmelegített sütő,
- széles tepsi,
- sütőpapír,
- éhes szájak.
Figyelmeztetések
- Törekedj óvatosan kiszedni a forró sütiket a tepsiből, majd egymás mellé halmozni őket. Puha állapotukban könnyedén törhetnek, illetve deformálódhatnak!