„II. Erzsébet koronázási csirkesalátáját elkészíteni” változatai közötti eltérés
Innen: Hogyankell.hu
(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell II. Erzsébet koronázási csirkesalátáját elkészíteni? == right|250pxHa szereted a klasszikus brit ételeket és a különleg…”) |
(→Lépések) |
||
12. sor: | 12. sor: | ||
#*A kihűlt csirkemellet kockázd fel. | #*A kihűlt csirkemellet kockázd fel. | ||
# '''Amíg a hús hűl, addig keverd össze az öntetet:''' | # '''Amíg a hús hűl, addig keverd össze az öntetet:''' | ||
− | #*Majonéz, tejföl, mangó chutney, ízlés szerint só, bors, curry és kurkuma fogja az öntetet alkotni. | + | #*Majonéz, tejföl, mangó chutney, lime, ízlés szerint só, bors, curry és kurkuma fogja az öntetet alkotni. |
# '''Keverd össze''' a húst, az öntetet és a felkockázott mangót. Ha nem elég szaftos, akkor a húsalapléből pár kanállal keverhetsz a salátához. | # '''Keverd össze''' a húst, az öntetet és a felkockázott mangót. Ha nem elég szaftos, akkor a húsalapléből pár kanállal keverhetsz a salátához. | ||
# A kész salátát tedd be a hűtőbe, hogy '''összeérjenek az ízek'''. Úgy lesz igazán finom. | # A kész salátát tedd be a hűtőbe, hogy '''összeérjenek az ízek'''. Úgy lesz igazán finom. | ||
# '''Hidegen, zöld salátával díszítve tálald. Pirítóst is kínálhatsz hozzá.''' | # '''Hidegen, zöld salátával díszítve tálald. Pirítóst is kínálhatsz hozzá.''' | ||
− | |||
== Tippek == | == Tippek == |
A lap jelenlegi, 2018. február 20., 21:00-kori változata
[szerkesztés] Hogyan kell II. Erzsébet koronázási csirkesalátáját elkészíteni?
Ha szereted a klasszikus brit ételeket és a különleges salátákat, akkor II. Erzsébet koronázásán felszolgált mangós csirkesalátát ki kell próbálnod. 1953-ban, Londonban debütált ez az étel, melynek összetevői garantálják, hogy egy gazdag ízvilágú,frissítő gasztronómiai élményben legyen részed.
[szerkesztés] Lépések
- Készítsd elő a csirkemellet:
- Posírozással kellően puhára és szaftosra tudod elkészíteni a csirkemellet. Ezt a következőképpen tedd:
- Egy fazékba helyezd bele a csirkemellet, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
- Tedd bele a húsleveskockát és forrald fel a vizet. Miután a víz felforrt, vedd le alacsonyra a hőfokot és fedő alatt hagyd gyöngyözni még 10 percig.
- A posírozás lényegét az adja, hogy a húst a vízben hagyd kihűlni. Ez kicsit több időt vesz igénybe, de így marad igazán omlós és szaftos a hús.
- A kihűlt csirkemellet kockázd fel.
- Amíg a hús hűl, addig keverd össze az öntetet:
- Majonéz, tejföl, mangó chutney, lime, ízlés szerint só, bors, curry és kurkuma fogja az öntetet alkotni.
- Keverd össze a húst, az öntetet és a felkockázott mangót. Ha nem elég szaftos, akkor a húsalapléből pár kanállal keverhetsz a salátához.
- A kész salátát tedd be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Úgy lesz igazán finom.
- Hidegen, zöld salátával díszítve tálald. Pirítóst is kínálhatsz hozzá.
[szerkesztés] Tippek
- A húsleveskockát valódi hús-, vagy zöldségalaplével kiválthatod.
- Ha az összetevők közül valamit túl soknak vagy túl kevésnek találsz, ízlés szerint, bátran változtass a mennyiségeken, hozzávalókon. Ebből az alapreceptből már többféle verzió készült (pl. mandulával megszórva).
[szerkesztés] Amire szükséged lehet
- 2 személyre
- 1 db csirkemellfilé
- 1 db húsleveskocka
- 1 db mangó
- 1 db lime reszelt héja és leve
- pár kanál mangó chutney
- só, bors, 1 ek. currypor, fél tk.kurkuma
- 3 ek.majonéz és 2 ek. tejföl
[szerkesztés] Figyelmeztetések
- Ne tegyél bele túl sok lime-ot, mert túl savanyú lehet tőle az étel.
- Mivel egy nagyon fűszeres salátáról van szó, ezért ha valaki érzékenyebb, akkor óvatosan fogyasszon belőle, vagy kevesebb fűszer kerüljön a salátába.